Κορμός σοκολάτας με μπισκότα Oreo 🍪

Ο κορμός είναι ένα πολύ εύκολο γλυκό αν και φαίνεται πολύπλοκο. Θέλει απλά όταν ψήσετε το παντεσπάνι να το τυλίξετε αμέσως με την πετσέτα  για να μην στεγνώσει.

Υλικά για το παντεσπάνι

3 μεγάλα αυγά 🥚
3/4 κούπα ζάχαρη
2 κ. σούπας  νερό
1 βανίλια
1/4 cup κακάο χωρίς ζάχαρη 1 κ. γλ baking powder
3/4 κούπας αλεύρι όλων των χρήσεων
Ζάχαρη άχνη για μας βοηθήσει να τυλίξουμε το ρολό.

Γέμιση


3/4 κούπας κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
1 κ. γλ ζάχαρη 1 βανίλια
12 Oreos τριμμένα 🍪

Για το γλάσο

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουβερτουρα 🍫

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° c, και βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 x 40.
( Εναλλακτικά βάζουμε λαδόκολλα).
Χτυπάμε τα αυγά 🥚 σε υψηλή ταχύτητα για 3 λεπτά. Ρίχνουμε και την ζάχαρη μαζί με το λίγο νερό και την βανίλια.
Ανακατεύουμε το κακάο, αλάτι , το baking, και το αλεύρι, και το ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά.
Απλώνουμε το μείγμα στην φόρμα με μια ξύλινη σπάτουλα 🥄 . Ψήνουμε για 10-15′
Απλώνουμε μια πετσέτα στον πάγκο και ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη.  Μόλις γίνει το παντεσπάνι το απλώνουμε προσεκτικά και διπλώνουμε με την βοήθεια της πετσέτας και το αφήνουμε έτσι τυλιγμένο να κρυώσει. ⏳

Μείγμα

Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη σιγά σιγά και την βανίλια μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Στο τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα  Oreo. 🍪
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι καλά, το ξετυλίγουμε προσεκτικά. Ρίχνουμε το μείγμα της σαντιγύ και ξανατυλίγουμε.
Καλύπτουμε με μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν ρίξουμε το γλάσο σοκολάτας 🍫

Enjoy 😊

Πηγή Crazy for crust

Leave a comment