Cake σοκολάτας με αχλάδια 🍐

Υλικά

200 gr σοκολάτα κουβερτουρα 🍫

470 gr αχλάδια ( γύρω στα 5 αχλάδια) 🍐

100 gr ζάχαρη

170 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ αλεύρι

8 gr baking powder

100 gr μπισκότα amarreti 🍪

220 gr αυγά ( 4 περίπου ) 🥚

200 γρ κρασί γλυκό Μοσχάτο 🍷

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι να βράσουν μαζί με το κρασί

Μέχρι να γίνουν τα αχλάδια λιώνουμε σε Bain Marie την κουβερτουρα, στην οποία ρίχνουμε και τα κομμάτια βουτύρου.

Ξεχωρίσουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και κάνουμε με τα ασπράδια μια ωραία σφιχτή μαρέγκα.

Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη, και ρίχνω σιγά σιγά το μείγμα της σοκολάτας, και στο τέλος τα τριμμένα μπισκότα amarreti. Ρίχνουμε και το αλεύρι και το baking powder. Στο τέλος ρίχνουμε απαλά την μαρέγκα.

Βάζουμε το μισό μείγμα στην φόρμα μας , μετά βάζουμε τα αχλάδια κυκλικά, και μετά από επάνω άλλη μια στρώση σοκολάτας.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά .

Enjoy 😊


Πηγή Giallo Zaferrano

Leave a comment