Strawberry  Charlotte

Γίνεται πρωτομαγιά χωρίς γλυκό με φράουλες..; Αυτό σκέφτηκα και εγώ και έψαξα και βρήκα μια τέλεια συνταγή για charlotte με φράουλες. Η συνταγή είναι του αγαπημένου μου Άκη Πετρετζίκη, ο ίδιος το ονομαζει “γλυκό ψυγείου με φράουλες”, ωστόσο εγώ του έκανα μια αλλαγή στην εμφάνιση και λίγο στις ποσότητες και έγινε τέλειο.

Τα υλικά είναι τα παρακάτω

450 gr κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη ( είναι βασικό να είναι παγωμένη γιατί αλλιώς δεν πήζει. ) 

375 gr τυρί mascarpone 

100 gr ζάχαρη άχνη

200 gr φράουλες ( εγω πήρα παραπάνω -2 κουτιά γιατί στόλισα και την επιφάνεια του γλυκού) 

36 σαβουαγιαρ ( αγόρασα  2 πακετα ιταλικά που βρήκα πιο εύκολα στο σούπερ μάρκετ και έφτασαν ακριβώς )

Πορτοκαλάδα

Χτυπάω στο μούλτι τις φράουλες. Χτυπάω το μασκαρπόνε με την ζάχαρη και ρίχνω εκεί το πουρέ της φράουλας. Όταν πήξει λίγο ρίχνω την κρέμα γάλακτος και γίνεται ένα ωραίο πλούσιο μείγμα. 

Παίρνω μια φόρμα με σούστα, και στρώνω μια στρώση σαβουαγιαρ αφού τα βουτάω από την πλευρά της ζάχαρης στην φρέσκια πορτοκαλάδα, βάζω σαβουαγιάρ και στα πλαϊνά και ρίχνω την μισή δόση .Βάζω τα υπόλοιπα και ρίχνω το μείγμα. Το έκανα μία ημέρα πριν και ήταν τέλειο. Την άλλη ημέρα έκοψα φράουλες, και στόλισα το γλυκό , έβγαλα την σούστα και τα πλαϊνά σαβουαγιάρ είχαν κολλήσει ωστόσο χρειάζεται και μία κορδέλα που εκτός από ωραίο στολίδι κρατάει πιο σταθερά όλα τα σαβουαγιάρ. 

Εύκολα, εντυπωσιακό, δροσερό. 

Ευχαριστούμε Άκη…! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s