Mocha Chocolate Icebox Cake

Ένα παγωμένο γλυκό με γεύση κακάο και καφέ, λικέρ Kahlua, και στρώσεις από chocolate chip cookies, συνταγή της αγαπημένης μου Barefoot Contessa.

img_20170223_082418.jpg

 

2 φλ. κρέμα γάλακτος

340 gr τυρί μασκαρπόνε

½ φλιτζάνι ζάχαρη

¼ φλιτζάνι Kahlua λικέρ

2 κ.σ.κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κ. γλ. σκόνη στιγμιαίου καφέ espresso
1 κ. γλ. βανίλια
230 gr μπισκότα λεπτά σαν γκοφρέτες με κομμάτια σοκολάτας ( chocolate chips cookies)
Ξύσμα από κουβερτούρα
img_20170223_082716.jpg
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε,την ζάχαρη, το Kalhua,το κακάο,τον καφέ, και την βανίλια.
Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να πήξει σχετικά
 Σε μια φόρμα που ανοίγει από το πλάι βάζουμε μια σειρά από μπισκότα και γεμίζω όλα τα κενά.
img_20170223_082613.jpgimg_20170223_082641.jpg
Ρίχνω το ένα πέμπτο από το μείγμα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα και συνεχίζω πάλι με άλλη μια στρώση μπισκότα μία στρώση κρέμα,τελειώνοντας με μία στρώση κρέμας.
Στο σύνολο είναι 5 στρώματα.
img_20170223_082716.jpgimg_20170223_082453.jpg
Καλύψτε με το πλαστική μεμβράνη, και καταψύξτε τη διάρκεια της νύχτας.
Ρίχνω στην κορυφή σοκολάτας, και σερβίρετε κρύα.
img_20170223_082516.jpg
Enjoy…. 💝
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s