Chocolate tart

Το 1982 η Fran Bigelow άνοιξε την πρώτη της Boutique με σοκολάτες το Fran’s Chocolates στο Seattle, είκοσι χρόνια μετά η ίδια βραβεύτηκε για το βιβλίο Pure chocolate, με το βιβλίο της χρονιάς.

 

 

img_20170208_181806.jpg

Από το συγκεκριμένο βιβλίο έχω φτιάξει διαλέξει να μοιραστώ την τάρτα σοκολάτας. Δεν είναι δύσκολο γλυκό ωστόσο θέλει πολύ καλής ποιότητας σοκολάτα, τύπου Valhrona η Nestlé dessert, υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο.

Υλικά σοκολάτας

3 αυγά

1 κούπα κρέμα γάλακτος

340 γρ. Σοκολάτας

Υλικά τάρτας

6 κ.σ. Βούτυρο

1/4 ζάχαρη

1 κρόκο αυγού

1 κούπα αλεύρι

img_20170208_181854.jpg

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα την τάρτα. Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο την ζάχαρη και ρίχνουμε τον κρόκο. Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι. Το βάζουμε σε ζελατίνα και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη την νύχτα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα 9 inch, έχουμε ήδη βγάλει την ζύμη μισή ώρα έξω από το ψυγείο να ζεσταθει λίγο και την απλώνουμε στην φόρμα. Ψήνουμε 20 με 25 λεπτά.

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.  Σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους και τους αφήνω στην άκρη.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά μεχρι να βράσει. Βάζω την σοκολάτα στην κρέμα όταν έχει κρυώσει λίγο μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα γυαλιστερό μείγμα.

Ρίχνω το 1/3 από το μείγμα της σοκολάτας μέσα στους κρόκους και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ρίχνω και το υπόλοιπο μείγμα μέσα στους κρόκους και βάζω την βανίλια.

Βάζω την σοκολάτα στην ψημένη τάρτα και Ψηνω για 15 λεπτά.

Το αφήνω να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.

Bon appetit 🍫🍫🍫🍫

Lida kontouzoglou

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s