My mum’s cheesecake

Το κάθε ελληνικό σπίτι έχει και μια παραδοσιακή συνταγή για Cheesecake..! Έτσι λοιπόν και το δικό μας. Είναι Cheesecake που δεν θέλει ψήσιμο αλλά μόνο ψυγείο.

img_20170205_200620.jpg

Υλικά

300 γρ. Digestive μπισκότα

1/2 πακέτο Βιτάμ

Κανέλα

300 γρ. Τυρί Philadelphia

1 κουτί ζαχαρούχο

1 λεμόνι

1 γιαούρτι total

1 μαρμελάδα βύσσινο

img_20170205_200658.jpg

Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα στο μίξερ και ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα που ανοίγει και πατάμε το μπισκότο να γίνει μια καλή στρώση από μπισκότο, και ρίχνουμε λίγη κανέλα από επάνω.

Αφήνω στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.

Ανακατεύω στο μιξερ το γιαούρτι, το Philadelphia, το ζαχαρούχο και φυσικά το λεμόνι. Ρίχνω το μείγμα πάνω από το μπισκότο που έχει παγώσει λίγο,  και αφήνω όλο το γλυκό πάλι στο ψυγείο περίπου 4-5 ώρες να παγώσει έτσι ώστε να βάλω την μαρμελάδα βύσσινο. Μπορούμε να βάλουμε γλυκό βύσσινο, η φρούτα του δάσους κομπόστα.

Enjoy 🍭🍭🍭

img_20170205_200638.jpg

L. Kontouzoglou 🌼🌸

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s