My beauty sleep

Beauty sleep,  μύθος η αλήθεια..?

Αν μια ώρα της ημέρας θα πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο στην περιποίηση του δέρματος μας, αυτή είναι το βράδυ.

Είναι η στιγμή που πραγματοποιείται η ανανέωση των κυττάρων και αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου. Πριν πέσετε για ύπνο ξεκινήστε τις διαδικασίες που περιγράφω παρακάτω. Να συμπληρώσω ότι οι Κορεάτισες αφιερώνουν τουλάχιστον μια ώρα στην νυχτερινή περιποίηση του δέρματος τους . Τώρα για τις χαλαρές Ελληνίδες με το ελαφρύ καθημερινό πρόγραμμα και υποχρεώσεις θα έλεγα να το κρατήσουμε στα βασικά βήματα.

img_20161008_184912.jpg

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε πριν πέσουμε για ύπνο είναι ένας πολύ καλός καθαρισμός προσώπου, με Make up remover και σαπούνι καθαρισμού. Δηλαδή να κάνουμε το περιβόητο Double cleansing. Συνήθως δεν φθάνει μόνο το make up remover , χρειάζεται και το σαπούνι γιατί αφαιρεί τα υπολείμματα τα maquillage.  Τo δικό μου αγαπημένο είναι nivea double effect eye makeup remover. Πρόσφατα δοκίμασα το cleanser της Euthalia. Απαλό, ενυδατικό, υπέροχο.

2 Στην συνέχεια πλύσιμο με σαπούνι Gel Καθαρισμού Cleanance της Αvene για τυχόν υπολείματα μακιγιάζ.

img_20161124_193552.jpg

3. Αυτή η περίοδος που δεν έχει πολύ ήλιο είναι η κατάλληλη στιγμή για peeling  με οξέα φρούτων, τα περιβόητα AHA.(Alpha HydroxyAcid). Ιδανική θεραπεία για την απαλλαγή από τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, τη ρύθμιση της λιπαρότητας καθώς και για άμεση λεύκανση από πανάδες και δυσχρωμίες.  Αγαπημένο μου προϊόν από την Derma E, Overnight Peel with Alpha Hydroxy Acids, 2 fl oz (60 milliliter). Ακριβώς μετά τα οξέα βάζω για ενυδάτωση την κρέμα νύχτας CeraVe Facial Moisturizing Lotion PM (3 oz).

img_20161124_193513.jpg

4. Αν δεν βάλω οξέα ένα από τα λάδια που κάνουν θαύματα και θεωρείται Top προϊόν είναι το Retin-oil της Hand chemistry. Μην σας παραπλανεί ο τίτλος είναι για όλο το πρόσωπο, λάδι με ρετινόλη 1%. Απλά φανταστικό.

img_20161128_144601.jpg

Όλα τα παραπάνω είναι μια μικρή εισαγωγή, για να σας ενθαρρύνω, μαζί σας και εγώ να μην το ξεχνάω να κάνω όλα τα παράπανω κάθε ημέρα, και είμαι σίγουρη ότι τα αποτελέσματα θα σας ενθουσιάσουν.

L. Kontouzoglou 💦🌟

Leave a comment