Chocolate souffle

Ένα από τα αγαπημένα μου χειμωνιάτικα γλυκά είναι φυσικά το σουφλέ σοκολάτας. Είναι ένα πανεύκολο γλυκό απλά θέλει προσοχή στον ανακάτεμα της μαρέγκας.

img_20161011_153523.jpg

Μπορείς να ετοιμάσεις την ganache από πριν, και αφού φάνε οι καλεσμένοι χτυπάς γρήγορα την μαρέγκα ανακατεύεις απαλά και ψήνεις για 12-15 λεπτά στους 220 βαθμούς. Φυσικά συνοδεύεται με κρέμα γάλακτος. Αυτά για το σαββατοκύριακο . Την Δευτέρα κάνουμε δίαιτα.

Υλικά για 4 άτομα

125 γρ κουβερτούρα τριμμένη

150 ml κρέμα γάλακτος

3 αυγά (ασπράδια, κροκάδια )

1 1/2 κ.σ cognac

2 ασπράδια αυγών

3 κ.σ ζάχαρη

img_20161011_153336.jpg

Βουτυρώνουμε ένα bowl ειδικό για σουφλέ. Το πασπαλίζω με ζάχαρη και γυρίσω ανάποδα για να πέσει ότι περισσέψει.

Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με την σοκολάτα σε μία κατσαρόλα με χονδρό πάτο σε σιγανή φωτιά.

Το βγάζω από την φωτιά και ρίχνω μέσα τους κρόκους που θα δέσουν το μείγμα.

Προσθέτω το cognac και την βανίλια.

Μπορώ να ετοιμάσω το μείγμα 3-4 ώρες πρίν και να το αφήσω σκεπασμένο. Ζεσταίνω τον φούρνο στους 220 βαθμούς και χτυπάω τα 5 ασπραδια να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα, προσθέτω την ζάχαρη και ξαναχτυπάω.

Ζεσταίνω το μείγμα ξανά και αδειάζω σε αυτά το 1/4 από τα χτυπημένα ασπράδια.

Μετα ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα ασπράδια με το μείγμα και το αδειάζουμε στο bowl.

Το ψήνω αμέσως σε ζεστό φούρνο 12-15 λεπτά ( αν είναι ατομικά τότε 7-9 λεπτά ).

Μόλις το βγάλω το πασπαλίζω με ζάχαρη και το σερβίρουμε αμέσως με creme fraiche.

img_20161011_153541.jpg

Bon appetit 🍫☕🐻🍁🍂

L.kontouzoglou

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s