Greek meat pies with leaks and bacon

Μια παραδοσιακή συνταγή από την Μακεδονία είναι τα πιτάκια με κιμά, πράσο και bacon. Την είχα δει σε ένα επεισόδιο από τις αγαπημένες μου συνταγές του Ηλία Μαμαλάκη σε ένα ταξίδι γεύσης στην Μακεδονία.

img_20161006_201656.jpg

Υλικά

1 kg κιμά

4-5 πράσα

5-6 φέτες bacon

1 φλ. καφέ λάδι

1 φλ. Τυρί τριμμένο τυρί

Φύλλα βυρητου

Τσιγαρίζω τα πράσα, το bacon, τον κιμά, με λίγο λάδι γιατί θα βγάλει και ο κιμάς. Με το υπόλοιπο λάδι αλείφουμε τα φύλλα.

Αφού κρυώσει ρίχνω αλάτι, πιπέρι, λίγο μπαχάρι και το τυρί.

Χαράζω το φύλλο σε τρία ίσα μέρη και βάζω λίγη από την γέμιση και τα τυλίγω σε τριγωνάκια. Ψήνω στους 180.

img_20161007_085654.jpg

 

One of my favorite pies is this one made with minced beef, leeks and bacon.

Ingredients

1 kg minced beef

4-5 leeks

5-6 bacon

1 small cup of olive oil

1 cup of cheese like edam or any kind of yellow cheese you like

1 pack pastry sheets

Cut and simmer the minced beef, leaks and bacon with a dash of oil. The rest of the oil you need it for the pastry sheets.

Once it gets colder, add salt, pepper and bahar.

Cut the pastry in three parallel lines and add a portion of the the cooked minced beef, roll them into triangles and bake at 180 C.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s