Chocolate cake

Μια παλιά αλλά αγαπημένη μου συνταγή  είναι αυτή με αυτό το κέικ σοκολάτας που γίνεται πολύ αφράτο και ζουμερό γιατί δεν έχει βούτυρο αλλά ηλιέλαιο, και κακάο αντί για κουβερτούρα.

Υλικά

1 3/4 φλ. αλεύρι

2 φλ.  ζάχαρη

3/4 φλ. κακάο

1 1/2 κ.γλ. Baking

1 1/2 κ.γλ σόδα

1 κ.γλ αλάτι

2 αυγά

1/2 φλ σπορέλαιο (μαζολα)

2 κ.γλ. βανίλια

1 φλ. Φρέσκο γάλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και ανακατεύουμε ξανά. Στρώνουμε σε ένα pyrex λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 c για 35′ με 40′.

Αν θέλουμε φτιάχνουμε και γλάσο σοκολάτας. 

3/4 βιτάμ

2 φλ. Ζάχαρη αχνη 

1/4 γάλα Εβαπορέ

4 κ.γλ.κακαο 

Όταν κρυώσει το κέικ ρίχνουμε το ζεστό γλάσο. 

img_20160928_164755.jpg

L.Kontouzoglou 🐻☕🍫

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s