Italian cake with ricotta 

Κλασσική ιταλική συνταγή είναι το Cake με την ρικόττα και το τριμμένο μήλο. 

Υλικά

9.κ.ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κούπα ζάχαρη

3 αυγά

1 1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

1 κούπα ρικοττα

Ξύσμα απο λεμόνι

1 μήλο τριμμένο στον τρίφτη (περίπου 1 κούπα θα βγεί)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και βουτυρώνουμε μια φόρμα 9 inch.

Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει άσπρο.

Στην χαμηλή ταχύτητα βάζω και τα αυγά ένα ένα.

Σιγά σιγά βάζω το αλέυρι, αλάτι, την ρικόττα, το ξύσμα λεμονιού, το baking powder και το τριμμένο μήλο.

Βάζω το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα και ψηνω για 25-30 λεπτά.

Ρίχνω όταν κρυώσει άχνη ζάχαρη και συνοδεύεται με φρούτα της εποχής.

Enjoy 🍂🍁🌰🌿🍀🍃

L.Kontouzoglou

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s