Nigella’s Nutella cheesecake 

​Είναι μια από τις συνταγές της Nigella που ακόμα και η ίδια λέει, δεν ξέρω αν πρέπει να ντρέπομαι που είναι τόσο εύκολο μα και τόσο νόστιμο συγχρόνως. Έχει άπειρες θερμίδες αλλά είναι απίθανο πραγματικά. 

Υλικά 

250 γρ μπισκότα digestive 

75 γρ βούτυρο φρέσκο 

400 γρ Nutella  (ένα βαζακι σε θερμοκρασία δωματίου) 

100 γρ καβουρντισμενα αμυγδαλα

500 γρ τυρί Φιλαδέλφεια 

60 γρ αχνη ζάχαρη 

Θρυματίζουμε τα μπισκότα σε ένα food processor βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και μια κουταλιά nutella, 3 κουταλιές αμύγδαλα και γίνεται ένα μείγμα σαν άμμος. Τα βάζω σε μια φόρμα 9 inch και το πιέζω με ένα κουτάλι να απλωθεί σωστά σε όλο τον πάτο και το βάζω στο ψυγείο. 

Χτυπάω το τυρί κρέμα με την ζάχαρη με το μίξερ και ρίχνω την υπόλοιπη nutella μέχρι να γίνει ένα μείγμα. 

Βάζω το μείγμα αυτό πάνω από το μπισκότο και ρίχνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα από πάνω. 

Το αφήνω στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες η όλο το βράδυ. 

Enjoy 

L.Kontouzoglou 💖🍫🍰

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s