Yogurt lemon mousse

Ένα εύκολο καλοκαιρινό δροσερό γλυκό είναι η μους λεμονιού με γιαούρτι. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο, ρίχνουμε  χυμό λεμονιού ανάλογα με το πόσο ξινό το θέλουμε και βάζουμε τριμμένα petit beurre ανάμεσα. Εγώ βάζω και χοντροκομμένα digestive.

img_20160728_080607.jpg

 

  • 1 κιλό γιαούρτι πλήρες
  • Χυμός από 2-3 λεμόνια (εξαρτάται από το πόσο ξινό σας αρέσει)
  • Λιγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 πακέτο πτι μπέρ Παπαδοπούλου, αλεσμένα στο μούλτι
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

 

  • Πώς το κάνουμε:
    1. Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
    2. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε λίγο λίγο το χυμό από το λεμόνι για να το κάνουμε όσο ξινό μας αρέσει.
    3. Προσθέτουμε το ξύσμα.
    4. Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες να σφίξει καλά.
    5. Το σερβίρουμε βάζοντας σε μπολάκια όσο από το γιαούρτι θέλουμε και γαρνίρουμε με το τριμμένο μπισκότο.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s