Πορτοκαλόπιτα

 

Αυτή η συνταγή ίσως είναι και η συνταγή που έκανε γνωστή την Αργυρώ στον κόσμο. Είναι δοκιμασμένη πετυχημένη εύκολη. Λοιπόν έχουμε και λέμε, φύλλο κρούστας ζαρωμένο μέσα σε ένα ταψί, ένα μείγμα από γιαούρτι αυγά και λάδι, περιχύνω τα φύλλα με το μείγμα, ψηνω στους 180 βαθμούς και ρίχνω το κρύο σιρόπι στο γλυκό μας. Τρώγεται φυσικά με παγωτό…! 🌞🌻🌊🐚

  • πακετο φυλλο κρουστα
  • 1 κεσεδακι γιαουρτι 2%
  • 4 αυγα
  • 1 ποτηρι καλαμποκελαιο
  • 1 φλ. ζαχαρη
  • 1-2 βανιλιες
  • 1 φακελακι μπεϊκιν παουντερ
  • ξυσμα απο ενα πορτοκαλι

Για το σιρόπι

  • 3 ποτηρια νερο
  • 2 ποτηρια ζαχαρη
  • ξυλακι κανελλας (προαιρετικα)
  • φλουδα ενος πορτοκαλιου
  • img_20160724_092558.jpg

 

    1. Βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο τα φυλλα σε ενα μπολ και χτυπαμε με το συρμα. Οταν γινει ενα ομοιογενες μιγμα αρχιζουν να ριχνουμε τα φυλλα. Πριν τα εχουμε κοψει οπως ειναι απο τη συσκευασια σε 4 κομματια το καθε φυλλο. Ενα-ενα λοιπον τσαλακωνουμε τα κομμενα φυλλα σαν να τσαλακωνουμε χαρτι και τα ριχνουμε μεσα στο μιγμα.
    2. Αφου τελειωσουν τα φυλλα, βαζουμε το μιγμα σε λαδωμενο ταψι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 30-35 λεπτα στους 180-200 βαθμους αναλογα το φουρνο.
    3. Εχουμε εν τω μεταξυ βρασει και δεσει το σιροπι. Οταν ψηθει το γλυκο μας, το χαραζουμε και ριχνουμε το χλιαρο εως κρυο σιροπι. Μπορουμε να συνοδευσουμε με σαντυγι ή παγωτο.
  • Tips

1.Καλο θα ειναι τα αυγα να ειναι πριν ελαφρως χτυπημενα για να μη σβολιασουν στο μιγμα.

2.Αν δεν βαλουμε καλαμποκελαιο και βαλουμε ελαιολαδο καλο θα ειναι να βαλουμε λιγοτερο γιατι ειναι πιο βαρυ. 1/2 με 3/4 ειναι αρκετο.

3.Οταν βρασει το σιροπι και το αφησουμε να κρυωσει,καλο θα ειναι να βγαλουμε απο μεσα τη φλουδα γιατι αν μεινει πολυ ωρα μεσα θα πικρισει.

4. Για πιο ευκολο,θα μπορουσαμε αφου χτυπησουμε τα υλικα να ριξουμε το μιγμα στο ταψι μας και υστερα να βαλουμε τα φυλλα για να ειναι πιο μεγαλος ο χωρος και να απλωθουν τα φυλλα καλυτερα. Ειναι ομως το ιδιο να το κανουμε στο μπολ κατευθειαν.

Enjoy 🌻

L.Kontouzoglou

img_20160724_092620.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s