The best falafel with hummus

Για έναν περίεργο λόγο αυτή η πολύ ωραία και δοκιμασμένη συνταγή για τέλεια φαλάφελ περιέχει περισσότερη φάβα πάρα ρεβύθια. Είναι ένας υπέροχος καλοκαιρινός μεζές και συνοδεύεται τέλεια με την φανταστική συνταγή του Jamie Oliver για το ωραιότερο χούμους.

100 γρ. Ρεβύθια

200 γρ φάβα 

2 Κ.γλ σόδα μαγειρική 

5 σκελίδες σκόρδο

1 μικρό κρεμμύδι

50 γρ. Φρέσκο κόλιανδρο

1 κ.γλ. κύμινο

1 κ.γλ. μπαχαρι

1/4 Κ.γλ . πιπέρι

1/8 Κ.γλ πιπέρι καγιεν

1/2 κ.γλ. Σόδα μαγειρική και άλλο 1/2 για να την προσθέσουμε πριν από το τηγάνισμα.

Αλάτι

Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια και τη φάβα σε δύο μπολ με νερό. Σε κάθε μπολ βάζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Τα αφήνουμε όλη νύχτα για να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.Την επόμενη ημέρα, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε στο μούλτι και τα αλέθουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ. Το δοκιμάζουμε και κατά την κρίση μας προσθέτουμε επιπλέον καρυκεύματα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Όταν περάσει η μισή ώρα ανακατεύουμε το μείγμα με 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα. Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθει σε μέτρια φωτιά.

img_20160705_212816.jpg

 

Jamie Oliver’s hummus

1 κονσέρβα βρασμένα ρεβυθια

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ. ταχίνι

1 λεμόνι

Ελαιόλαδο

Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε στο μούλτι.

Βάζω το σκόρδο, το ταχίνι, τον χυμό από το λεμόνι και 1 κ. Λάδι.

Βάζω αλάτι και παπρικα.

img_20160705_212747.jpg

 

L.Kontouzoglou 💖

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s