My homemade ice cream

Όταν χρειάζονται μόνο δύο υλικά για ένα παγωτό χρειάζεται άραγε συνταγή? Προφανώς όχι αλλά οι αναλογίες έχουν σημασία, και έτσι μέσα σε 2 λεπτά έχετε στο σπίτι ένα από τα ωραιότερα παγωτά που θα έχετε δοκίμασει.
Οσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν υπερβάλλω στις περιγραφές μου και η αλήθεια είναι όταν βρήκα αυτήν την συνταγή από έναν αναγνώστη στης Nigella Lawson στον Blog της λέει ένας στα σχόλια… Is this a joke..?
Όχι δεν είναι.  Έχουμε μάθει να φτιάχνουμε γλυκά φαγητά με χιλιάδες υλικά και έχουμε ξεχάσει τα προφανή και τα απλά.
Εδώ λοιπόν δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να χτυπάμε μια καλά παγωμένη κρέμα γάλακτος πλούσια σε λιπαρά με ζαχαρούχο γάλα.
Γίνεται μια κρέμα τύπου σαντυγί φανταστική. Αυτή είναι η βάση μας.
Εγώ από εκεί πέρα χώρισα το μείγμα και έφτιαξα δύο παγωτά.

Υλικά
500 gr κρέμα γάλακτος
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

Παγωτό μπανάνα
3 ώριμες μπανάνες καλά λιωμένες με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε τις μπανάνες στο μείγμα με την σαντυγί ζαχαρούχο.

Παγωτό μόκα
Βάζω καφέ nescafe μέσα σε ένα ποτηράκι με cognac.

Έγινε ένα κρεμώδες πλούσιο παγωτό σαν παρφε χωρίς να κρυσταλλώσει και χωρίς παγωτο μηχανή…!
Τώρα από εκεί και πέρα υπάρχουν άπειρες παραλλαγές. Να βάλεις vinsanto, να βάλεις ροδάκινα, φράουλες, σοκολάτα κουβερτούρα…. Προς το παρόν έφτιαξα τα δύο πρώτα και έγιναν αναρπαστα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s