Pears with honey and Roquefort cake

 

Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και τι πιο ωραίο από ένα κέικ με καραμελωμένα αχλάδια σε μια βάση για κέικ με αυγά τυρί ροκφόρ και μέλι….

4-5 αχλάδια
100 γρ. ζάχαρη
160 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. μέλι
150 γρ. ροκφόρ
3 αυγά
120 γρ. αλεύρι
100 γρ. καρύδια τριμμένα

Καθαρίζουμε τα αχλάδια τα κόβουμε στα δύο και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Τα σκεπάζουμε με νερό και ρίχνουμε την ζάχαρη. Τα βάζουμε μέχρι να μαλακώσουν όχι να λιώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη, μέλι και ροκφόρ. Συνεχίζουμε το χτύπημα και βάζουμε ένα ένα τα αυγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι και τα καρύδια.Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 22 εκ. και απλώνουμε τα αχλάδια που τα έχουμε χαράξει ελαφρώς σε φέτες στην επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε στους 170-180 για 40 λεπτά.

img_20160320_081724.jpg

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s